donderdag 20 juni 2013

Kinderjury vindt Stilton en Sikkel beste kinderboekenschrijvers

De Nederlandse Kinderjury heeft de auteurs Geronimo Stilton en Manon Sikkel uitgeroepen tot beste kinderboekenschrijvers van 2012. Lezers tussen de 6 en 9 jaar kozen Fantasia VII van Stilton als beste boek. Kinderen van 10 tot en met 12 jaar riepen Voor wie doe jij een moord? door Izzy Love van Sikkel uit tot winnaar. Dat meldde Stichting CPNB woensdag.
Beide schrijvers kregen woensdag de Prijs van de Nederlandse Kinderjury uitgereikt. Geronimo Stilton, pseudoniem voor het schrijverscollectief achter de boekenreeks rond de gelijknamige hoofdpersoon, mocht voor de vierde keer op rij de publieksprijs in ontvangst nemen.

                                        
Sikkel had voor de tweede keer die eer.
Haar boek werd ook bekroond met de zogenoemde Pluim van de Senaat, voor het favoriete werk van de leden van de Senaat van de Kinderjury. In de leeftijdscategorie 6 tot en met 9 ging die prijs naar De wraak van Lorre van Tosca Menten.

Ruim 30.000 kinderen brachten hun stem uit. De Prijs van de Nederlandse Kinderjury werd woensdag voor de 26ste keer uitgereikt. (Bron: De Volkskrant 19-6-2013)

woensdag 19 juni 2013

Website kinderboekenweek.

Het duurt nog wel even voordat het 2 oktober is en de kinderboekenweek begint. Toch heeft de CPNB al een website met betrekking tot deze tiendaagse gelanceerd. De site is nu nog in opbouw, maar over niet al te lange tijd zal al het nieuws, heel veel activiteiten, spelletjes en lessugesties rondom de kinderboekenweek hierop gepubliceerd worden. Ook bestaat er de mogelijkheid om je te abonneren op de digitale nieuwsbrief.